Oude centrum dit weekeinde vol in de ban van kerst

15/12 – Het is een en al kerst in het oude centrum. De grote boom uit Hranice staat er, de feestverlichting brandt, gezellige etalages binnen en allerlei houten huisjes buiten. We zijn begonnen aan het laatste weekeinde voor de echte kerst die met kaarsjesavond op 24 december begint. Maar eerst dit weekeinde de kerstmarkt die door burgemeester Hans van der Sluijs geopend werd met harde wind en regenvlagen als winters gezelschap. Hij was eerder al bij de kerstboom welkom geheten door het ‘gierige Dickens karakter Scrooge’.

Het college van B&W was voor de opening ruim vertegenwoordigd. De burgemeester verkeerde in collegiaal en eendrachtig gezelschap van de wethouders Heleen Mijdam, Peter van Ostaijen en Gregor Rensen. Met gluhwein uit de Rode Kruiswinkel aan de Herenstraat werd het glas geheven op de komende feestdagen en het welslagen van het evenement. Ook oliebollen ontbraken niet. Fotograaf Ot Douwes was van de partij en legde enkele momenten vast. Nu nog wat droger weer de komende dagen en iedereen kan op weg naar een Merry Christmas.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.