Vragen Gemeentebelangen over Open Brief en referendum

22/12 – Waar andere politieke partijen (nog) verstek laten gaan heeft de raadsfractie van Gemeentebelangen onmiddellijk gereageerd op de OPEN BRIEF van Mary Oosterveer (zie het bericht van gisteren) om een referendum te houden over sluiting van het ServiceCentrum Herenstraat Voorburg. Gemeentebelangen wil van het College van B&W een reactie op die OPEN BRIEF en steunt het idee van een correctief referendum dan wel een burgerinitiatief volledig. Bij Voorburg Insite komen al berichten van burgers binnen die mevrouw Oosterveer willen supporten in haar actie.
Zo langzamerhand begint het wel een beschamende vertoning te worden dat geen van de coalitiepartijen (VVD/CDA/PvdA/D66) ook maar iets van zich laten horen. In deze kwestie lijkt de coalitie communicatief-dyslectisch. Met name de van-huis-uit altijd zo mondige PvdA en D66 draaien krampachtig hun rondjes onder de tucht van de VVD-discipline, zo wil het hardnekkige verhaal. Voorburg Insite staat uiteraard open voor commentaar of weerwoord uit de coalitie.

De campagne die de gemeente is begonnen om de dichte deur van het ServiceCentrum te benadrukken roept kritische vragen op. Welk reclamebureau of ‘creatieve geest’ heeft in hemelsnaam bedacht dat je een breedlachende meneer moet laat vertellen wat de burger voor hoogst onplezierig te wachten staat, terwijl half Voorburg daar kwaad over is en tegen de sluiting te hoop loopt. Er wordt domweg niet begrepen wat er onder de bevolking leeft.

REACTIE van lezer L. Ruijters:
‘Wie is de baas over B en W? Die moet hiervoor mede verantwoordelijk worden gemaakt. Een ding staat vast: bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen kiest iedereen in Voorburg uitsluitend voor Voorburgers om het servicepunt in Voorburg te heropenen’.

Raadslid Frank Rozenberg van Gemeentebelangen zegt in een persbericht van 22 december:
‘Het is volkomen begrijpelijk dat inwoners van Voorburg zich willen uitspreken over de sluiting van het gemeentelijk servicecentrum. In de gemeenteraad stuitte mevrouw Oosterveer op de coalitiepartijen die de focus naar het lijkt alleen maar op het met onnodige en dure nieuwbouw uit te breiden Stadskantoor in Leidschendam hebben. Het belang van de Voorburgse inwoners van onze gemeente moet daarvoor klaarblijkelijk wijken. Daar komt nog bij dat de bereikbaarheid vanuit Voorburg met het openbaar vervoer gewoon slecht is en de parkeerdruk bij het Raadhuiskwartier nu al enorm is’.
Gemeentebelangen heeft het college van B&W ook gevraagd welke mogelijkheden de Referendumverordening van de gemeente biedt om de inwoners te kunnen raadplegen. ‘Als die verordening geen mogelijkheden biedt, dan mag het college wat Gemeentebelangen betreft aangeven wat er wel mogelijk is buiten de Referendumverordening om. Dat zou een burgerinitiatief kunnen zijn om een servicepunt te vestigen in Voorburg’, aldus Rozenberg.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.