Fietsen weg, vijvers weg, lijn 10 weg en auto’s weg

22/12 – De fietsengalerij onder het Prins Bernhardviaduct bij station Voorburg wordt opgeschoond. De politie gaat stickers plakken op fietsen waarvan onduidelijk is of ze nog van iemand zijn. Als zo’n fiets kort daarna er nog steeds staat wordt deze verwijderd en uiteindelijk als niet opgeeist wrak gesloopt. Dit alles om ruimte te maken voor de aanleg van een nieuw fietspad bij het OV-knooppunt.

Kijk maar naar de waterbassins die nu volgestort worden met een mengsel van zand en steen. Geen vijvers met waterlelies meer maar een promenade als verbinding met het oude centrum. Voordat het plan OV-knooppunt gestalte kreeg werd ook serieus gedacht om hier een museum te bouwen als alternatief voor het Museum Swaensteyn, thans Stadsmuseum geheten. Dat had daar niet misstaan, maar dat culturele spoor toen liep spijtig genoeg dood.

Dat geldt ook voor het spoor van lijn 10. Op de rails die wel blijven liggen (je weet maar nooit) is al een tikje roest te zien. Overigens maakte lijn 19 onlangs nog wel gebruik van het spoor omdat er in Rijswijk een wegopbreking was en de tram hier kon uitwijken. Maar het is nu een dooie boel op het spoor. Ook het perron wordt binnenkort opgebroken. Het bordje met daarop lijn 10 is weggehaald. Even wennen.

Dat geldt ook voor de auto’s die dagelijks een plekje vinden onder de spoorlijn. Dit nog maar net geplaatste en door Ap de Heus gefotografeerde bord maakt duidelijk dat alle reizigers en bezoekers aan het oude centrum hier tot eind maart hun auto’s niet meer kunnen parkeren. Een flinke ingreep die nog veel gedoe zal veroorzaken bij het zoeken naar een andere schaarse parkeerplek elders in de buurt van het station. De gemeente heeft nog geen alternatief aangegeven. We mogen hopen dat de nieuwe situatie in goede banen wordt geleid. Volop werk dus voor de verkeerswethouder.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.