‘Politieke doodzonde is met twee maten gemeten’

14 december – De VVD vindt dat er door andere partijen in de gemeenteraad ‘met twee maten gemeten wordt’. Fractievoorzitter Astrid van Eekelen concludeert dat na het verantwoordingsdebat afgelopen dinsdagavond over het project Duivenvoorde. ‘Voor een verlies van 14 miljoen euro komt wethouder van Financiën Frank Rozenberg (GBLV) weg met het aanbieden van excuses voor het niet tijdig/niet volledig informeren van de raad, terwijl het niet informeren van de raad een politieke doodzonde is’. Andere partijen zien dat kennelijk anders.

Van Eekelen noemt dat onbegrijpelijk daar waar wethouder Heleen Mijdam ‘nog voordat ze überhaupt iets heeft kunnen uitleggen, het veld moest ruimen’. Zij zegt te vermoeden dat achter dit politieke spel andere belangen zitten. ‘Blijkbaar heeft Gemeentebelangen dit dossier gebruikt om van een breed gedragen akkoord af te komen, zegt Van Eekelen. ‘Hoezo nieuwe bestuursstijl en open, transparant beleid met voor iedere inwoner heldere en logische stappen. Wij voelen ons bedrogen. Terwijl de VVD druk bezig was met het oplossen van de problemen voor de gemeente, was Gemeentebelangen bezig met het smeden van plannen voor eigen belangen’.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.