Zwaarder vuurwerk gebruikt in niet al te lastige nacht

1/1 – De jaarwisseling is in Voorburg tamelijk rustig verlopen. Grote incidenten deden zich niet voor. Mogelijk kwam dat mede door het grote aantal politiemensen dat ingezet was. Veel recherche-auto’s surveilleerden alle kanten op. Door de hele gemeente vonden twaalf arrestaties plaats van nogal lastige jongemannen uit Leidschendam, Voorburg en Den Haag inzake vernieling, mishandeling en wangedrag. Een paar van hen maakte het zo bont dat zij deze oudejaarsnacht verder in de cel doorbrachten.


Enkele auto’s gingen in vlammen op, onder andere aan het Van Faukenbergeplein. Geparkeerde auto’s aan de Prinses Beatrixlaan waren het doelwit van een paar jongens die de voertuigen met vuurwerk bestookten. In de Van Egmondestraat ging een bankstel op de vuurstapel. Aan de Koninginnelaan ging het fout en sneuvelde straatmeubilair. Tegenover de kerk aan het Oosteinde werden putdeksels gelicht met alle gevaren van dien. Op het Koningin Julianaplein ontstond een vechtpartij, waarbij een politieman een fles tegen zijn hoofd kreeg. De dader werd gepakt. In de Brinnolaan ging de politie met succes achter een jongen aan die illegaal vuurwerk bij zich had.

Meer dan voorgaande jaren werd zwaar vuurwerk ontstoken die ongehoorde giga-knallen gaven. Het afsteken van vuurwerk hield deze nacht veel langer aan dan voorgaande jaren. Alle sporen van het vuurwerk waren zondag nog lang zichtbaar. In alle vroegte zette wijkbeheer al veegploegen in om de meeste rommel op te ruimen, zoals onder meer in de Herenstraat. Met bladblazers werden in het oude centrum uit elkaar geknalde vuurwerkverpakkingen bijeen gebracht om door de veegwagen verwijderd te worden. Een surveillance-auto van wijkbeheer reed door de gemeente rond om foto’s te kunnen maken van door vuurwerk gehavende palen, bakken en straatnaamborden.

Op diverse plaatsen staken ook burgers de handen uit de mouwen om het vuurwerkafval op te ruimen.
Zo deed een meisje dat met stoffer en blik bij haar huis aan de Parkweg en een bejaarde vrouw was al vroeg op de been met een bezem voor haar woning aan de Prinses Mariannelaan.

REACTIE Hans Blankespoor: ‘Hulde aan de medewerkers van wijkbeheer die op deze zondag al vroeg op pad waren om de straten weer toonbaar te maken. Chapeau mensen’.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.