Burgerjury bij keuze van nieuwe burgemeester?

14 december – Stel u eens voor; u maakt deel uit van een burgerjury die volgend jaar mede bepaald of adviseert wie van de tien sollicitanten volgend haar over de beste papieren beschikt om de nieuwe burgemeester van deze gemeente te worden. Daar gaat dit bericht een beetje over want niet alle inwoners van de gemeente hebben de gelegenheid gehad om mee te doen met de straatactie van de fractievoorzitters afgelopen zaterdag. Zij vroegen op enkele plaatsen in Voorburg en Leidschendam wat de mensen zelf belangrijk vinden als het gaat om de nieuw te benoemen burgemeester. Reacties ‘worden meegewogen’, zoals dat heet.

Misschien is het best meer dan een idee om zo’n burgerjury of burgerforum in het leven te roepen, naast de rol die de Gemeenteraad in deze heeft. Realisering ervan vraagt wel om enige durf van de Raad. Zou u jurylid willen zijn? Laat het ons s.v.p. weten. Hier afgebeeld de folder (met vouw) waarin de gemeente een aantal eigenschappen noemt;  bedoeld als voorzet.

Voor degenen die (nog) niet aan de actie hebben meegedaan maar toch hun stem willen laten doorklinken kunnen Voorburg Insite laten weten wat zij belangrijk vinden van een volgende burgemeester. ‘Schets’ mee als lezer van deze site, zouden we willen zeggen met maximaal 5 eigenschappen of neem de vrijheid nog andere eigenschappen toe te voegen dan er hier staan. Aan het eind van de week totaliseren wij de uitslag. mail: redactie@voorburginsite.nl

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.