Boorbeweging onder Forum Hadriani secuur gevolgd

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7 december – Het zal niet lang meer duren of een megaboormachine uit Duitsland begint met zijn werk voor de Rotterdamsebaan. Deze machine zal 24 uur per dag een doorgang graven in de zandgronden onder Forum Adriani door. Er worden twee buizen aangelegd die naar een diepte van meer dan dertig meter gaan. Deze buizen zijn met nooduitgangen met elkaar verbonden. Het bedrijf dat de Hubertustunnel in Den Haag heeft gebouwd zal ook hier het werk verrichten. Dit gegraaf kan consequenties hebben voor o.a. woningen boven deze buizen. Grondverzakkingen zijn mogelijk, maar daar wordt niet vanuit gegaan. Om hiervan zeker te zijn worden er door de firma Fugro monitoren aan de gevels van de gebouwen in de directe omgeving gemonteerd. Dit zal ook in Voorburg West gebeuren daar waar de boor zijn werk ondergronds verricht. Op maaiveldhoogte komen de monitoren aan de gevels op ongeveer 35 meter vanaf de te boren buis. (Foto en bericht Wim Hasekamp)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.